In bouil­lon ge­stoof­de kip

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 22

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pan bouillon aan de kook brengen. Wortelplakjes toevoegen en 1 min. koken. Kip bestrooien met zout en peper en in bouillon leggen. Bouillon 5 min. zachtjes laten koken. Dan erwten toevoegen en alles samen nog 7-10 min. tegen de kook aan verwarmen. Intussen linzen in zeef afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken. In steelpan linzen zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. In kommetje crème fraîche mengen met mosterd en zout en peper naar smaak. Met schuimspaan kip en groente over vier warme diepe borden verdelen. Linzen erover scheppen. In elk bord een soeplepel bouillon scheppen. Mosterdsaus apart erbij geven.

Tip:

prijs per persoon 2.00 (in oktober/november 2005)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.