Ge­le-pa­pri­kasoep

(301)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 301

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

  1. Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes. Maak van het bouillontablet en het kokend water bouillon. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit in een (soep)pan de olie en bak de paprika, sjalot en knoflook 2 min. zachtjes. Schenk de wijn en de bouillon in de pan, breng de soep aan de kook en laat dan op laag vuur nog 10 min. zachtjes koken.
  2. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng op smaak met tabasco en zout. Schenk de soep in diepe borden. Schep in het midden van elk bord een volle eetlepel crème fraîche. Garneer met tuinkers.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gele-paprikasoep

terug naar recept

Ge­le-pa­pri­kasoep

1
1
  • 3 gele paprika's
  • 1 groentebouillontablet
  • 500 ml kokend water

Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes. Maak van het bouillontablet en het kokend water bouillon.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit in een (soep)pan de olie en bak de paprika, sjalot en knoflook 2 min. zachtjes.

3
3
  • 200 ml droge witte wijn

Schenk de wijn en de bouillon in de pan, breng de soep aan de kook en laat dan op laag vuur nog 10 min. zachtjes koken.

4
4
  • 2 tl tabasco

Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng op smaak met tabasco en zout.

5
5
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 bakje tuinkers

Schenk de soep in diepe borden. Schep in het midden van elk bord een volle eetlepel crème fraîche. Garneer met tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.