Kom­kom­mer­soep met tuin­kers

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 51

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • Staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Schil de kommer en snijd in blokjes. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui in 2-3 minuten goudgeel. Voeg driekwart van de komkommerblokjes toe en smoor ze 2-3 minuten met de deksel op de pan. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 3-4 minuten doorkoken en pureer de soep met de staafmixer. Laat een beetje afkoelen. Snijd de tijnkers.
  2. Breng de yoghurt op smaak met peper en een klein beetje zout en roer er de fijngesneden tuinkers door. Meng de overgebleven komkommerblokjes met de rest van de tuinkers. Verdeel de soep over diepe borden (in kommen zakt de vulling naar beneden). Schep in elk bord een flinke lepel yoghurt en trek vanuit het midden met een lepel een cirkel naar buiten. Verdeel het tuinkers-komkommermengsel over de borden.

serveertip:

Lekker met geroosterd brood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Komkommersoep met tuinkers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kom­kom­mer­soep met tuin­kers

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 2 komkommers

Snipper de ui. Schil de kommer en snijd in blokjes. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui in 2-3 minuten goudgeel.

2
2
  • 500 ml groentebouillon

Voeg driekwart van de komkommerblokjes toe en smoor ze 2-3 minuten met de deksel op de pan. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

3
3

Laat 3-4 minuten doorkoken en pureer de soep met de staafmixer. Laat een beetje afkoelen. Snijd de tijnkers.

4
4
  • 1 el tuinkers
  • 250 ml volle yoghurt

Breng de yoghurt op smaak met peper en een klein beetje zout en roer er de fijngesneden tuinkers door.

5
5
  • 3 el tuinkers

Meng de overgebleven komkommerblokjes met de rest van de tuinkers. Verdeel de soep over diepe borden (in kommen zakt de vulling naar beneden).

6
6

Schep in elk bord een flinke lepel yoghurt en trek vanuit het midden met een lepel een cirkel naar buiten. Verdeel het tuinkers-komkommermengsel over de borden.

serveertip:

Lekker met geroosterd brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.