Zalm­qui­che

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(532)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 532

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven op 180 °C. Vet de vorm in en bekleed de vorm met het deeg. Snijd de zalmfilet in stukjes en verdeel over de quichevorm, samen met de tuinerwten.
  2. Snijd de ui in ringen. Klop de eieren los met de crème fraîche, mosterd, peper en zout. Schenk in de vorm en verdeel de uiringen erover. Bak de taart ca. 45 min. in de oven.

bereidingstip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

combinatietip:

Met kikkererwten-tonijnsalade een volwaardige maaltijd (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zalmquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­qui­che

1
1
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Laat het deeg ontdooien.

2
2

Verwarm de oven op 180 °C.

3
3
  • 100 g gerookte zalmfilet
  • 225 g tuinerwten

Vet de vorm in en bekleed de vorm met het deeg. Snijd de zalmfilet in stukjes en verdeel over de quichevorm, samen met de tuinerwten.

4
4
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 el mosterd

Snijd de ui in ringen. Klop de eieren los met de crème fraîche, mosterd, peper en zout. Schenk in de vorm en verdeel de uiringen erover.

5
5

Bak de taart ca. 45 min. in de oven.

bereidingstip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

combinatietip:

Met kikkererwten-tonijnsalade een volwaardige maaltijd (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.