Eenvoudige zalmquiche
Altijd genieten met een zalmquiche. Deze -met tuinerwten-twist- mag je niet missen!
475 kcal
15 min. bereiden, 45 min. oventijd, 15 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
diepvries deeg voor hartige taart
100 gram gerookte zalmfilet
gerookte zalmfilet
1 middelgrote ui
middelgrote ui
4 middelgrote eieren
middelgrote eieren
200 gram crème fraîche
crème fraîche
1 eetlepel Franse mosterd
Franse mosterd
225 gram diepvries tuinerwten
diepvries tuinerwten
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de zalm in stukjes en de ui in dunne ringen. Klop de eieren los met de crème fraîche, mosterd, peper en zout.
Bekleed de quichevorm met het deeg. Verdeel de zalm met de tuinerwten over de bodem van de vorm. Schenk het eimengsel in de vorm en verdeel de uiringen erover. Bak de quiche ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Laat 15 min. staan. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.
- combinatietipLekker met een groene salade.
- bewaartipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C.
Eenvoudige zalmquiche
Altijd genieten met een zalmquiche. Deze -met tuinerwten-twist- mag je niet missen!

hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de zalm in stukjes en de ui in dunne ringen. Klop de eieren los met de crème fraîche, mosterd, peper en zout.
Bekleed de quichevorm met het deeg. Verdeel de zalm met de tuinerwten over de bodem van de vorm. Schenk het eimengsel in de vorm en verdeel de uiringen erover. Bak de quiche ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Laat 15 min. staan. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.
combinatietip:Lekker met een groene salade.
bewaartip:Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
100 g gerookte zalmfilet
1 middelgrote ui
4 middelgrote eieren
200 g crème fraîche
1 el Franse mosterd
225 g diepvries tuinerwten
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)




