Qui­che met ge­rook­te kip

Pittige gruyèrekaas en gerookte kip: ze zijn voor elkaar gemaakt!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 705 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 55 min. oventijd
(162)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Pittige gruyèrekaas en gerookte kip: ze zijn voor elkaar gemaakt! 4 personen
3 162

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren en crème fraîche los. Roer er wat peper en zout en nootmuskaat door. Vet de quichevorm in met boter.
  2. Laat het deeg ontdooien. Bekleed de bodem en wand van de quichevorm met de plakjes deeg. Snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg. Bestrooi de bodem met kaas. Snijd de gerookte kipfilets in reepjes.
  3. Verdeel de kipreepjes gelijkmatig over de quichebodem en schenk het eiermengsel erover. Zet in het midden van de oven en bak ca. 10 min. Schakel de oventemperatuur terug naar 175 °C en bak de quiche nog ca. 45 min. gaar en bruin. Snijd de taarten in punten en verdeel over de borden.

combinatietip:

Lekker met gestoofde prei.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 900 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Quiche met gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che met ge­rook­te kip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 eieren
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 mespunt nootmuskaat

Klop de eieren en crème fraîche los. Roer er wat peper en zout en nootmuskaat door.

3
3
  • 2 g olie om in te vetten

Vet de quichevorm in met boter.

4
4
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart

Laat het deeg ontdooien. Bekleed de bodem en wand van de quichevorm met de plakjes deeg. Snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

5
5
  • 150 g geraspte gruyère

Bestrooi de bodem met kaas.

6
6
  • 2 gerookte kipfilet

Snijd de gerookte kipfilets in reepjes.

7
7

Verdeel de kipreepjes gelijkmatig over de quichebodem en schenk het eiermengsel erover. Zet in het midden van de oven en bak ca. 10 min.

8
8

Schakel de oventemperatuur terug naar 175 °C en bak de quiche nog ca. 45 min. gaar en bruin.

9
9

Snijd de taarten in punten en verdeel over de borden.

combinatietip:

Lekker met gestoofde prei.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.