Qui­che met twee soor­ten zalm

Gewone én gerookte zalm geven deze Franse quiche zijn intense smaak.

(264)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Gewone én gerookte zalm geven deze Franse quiche zijn intense smaak. 4 personen
3 264

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vierkante springvorm (26 x 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de springvorm met het deeg.
  2. Snijd de bieslook en de dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Doe het rasp, sap, de bieslook en de dille in een kom. Snijd de zalmfilet in stukjes en de gerookte zalmfilet in reepjes. Schep door het kruidenmengsel.
  3. Klop de eieren los met de roomkaas en de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zalm met kruiden over de deegbodem. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.

combinatietip:

Lekker met koude komkommersoep.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 905 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Quiche met twee soorten zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che met twee soor­ten zalm

1
1
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart

Laat het deeg ontdooien.

2
2

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

3
3

Bekleed de springvorm met het deeg.

4
4
  • 25 g bieslook
  • 15 g dille
  • 1 citroen

Snijd de bieslook en de dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5

Doe het rasp, sap, de bieslook en de dille in een kom.

6
6
  • 175 g zalmfilet
  • 100 g gerookte zalmfilet

Snijd de zalmfilet in stukjes en de gerookte zalmfilet in reepjes. Schep door het kruidenmengsel.

7
7
  • 2 eieren
  • 125 g roomkaas bieslook
  • 200 g crème fraîche

Klop de eieren los met de roomkaas en de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel de zalm met de kruiden over de deegbodem. Schenk het eimengsel erover.

9
9

Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.

combinatietip:

Lekker met koude komkommersoep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.