Broc­co­li-zalm­qui­ches

Daar word je blij van: een miniquiche op je bord!

(393)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Daar word je blij van: een miniquiche op je bord! 4 personen
3 393

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 springvormen (Ø 12 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Gebruik per springvorm 2 plakjes deeg om te bekleden. Prik er met een vork gaatjes in. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli in 3 min. beetgaar. Spoel in een vergiet af onder koud water en laat uitlekken.
  2. Klop de eieren los met de slagroom, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Snijd de bosui in ringetjes.
  3. Meng de broccoli, bosui en zalm in een kom en verdeel over de springvormen. Schenk het eimengsel erover en bak de quiches in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen.

bereidingstip:

Je kunt de quiches 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 1.180 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Broccoli-zalmquiches

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li-zalm­qui­ches

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 8 plakjes deeg voor hartige taart

Laat het deeg ontdooien. Gebruik per springvorm 2 plakjes deeg om te bekleden. Prik er met een vork gaatjes in.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 600 g broccoli

Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes.

4
4

Kook de broccoli in 3 min. beetgaar. Spoel in een vergiet af onder koud water en laat uitlekken.

5
5
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 2 tl kerriepoeder

Klop de eieren los met de slagroom, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak.

6
6
  • 3 bosuien

Snijd de bosui in ringetjes.

7
7
  • 250 g gerookte zalmsnippers

Meng de broccoli, bosui en zalm in een kom en verdeel over de springvormen.

8
8

Schenk het eimengsel erover en bak de quiches in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen.

bereidingstip:

Je kunt de quiches 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.