Cham­pig­nontaart

Een vegetarisch feest met lekker veel champignons. Ui en peterselie geven extra smaak. Próeven!

(200)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Een vegetarisch feest met lekker veel champignons. Ui en peterselie geven extra smaak. Próeven! 4 personen
3 200

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Vet de quichevorm in met olie.
  2. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snipper de ui. Verhit de olie in de koekenpan. Bak de ui en de champignons ca. 5 min. Laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de peterselie fijn. Klop de eieren los en schep met de crème fraîche en de peterselie door de champignons.
  4. Bekleed de quichevorm met deegplakjes en prik op enkele plaatsen met een vork in. Schep het champignonmengsel op het deeg. Bak de taart in midden van oven in ca. 35 min. gaar en goudbruin.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 335 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 10-11

Champignontaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­nontaart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 2 el zonnebloemolie

Laat het deeg ontdooien. Vet de quichevorm in met olie.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3
  • 500 g champignons
  • 1 ui

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in de koekenpan. Bak de ui en de champignons ca. 5 min. Laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 30 g peterselie
  • 4 eieren
  • 125 ml crème fraîche

Snijd de peterselie fijn. Klop de eieren los en schep met de crème fraîche en de peterselie door de champignons.

6
6

Bekleed de quichevorm met deegplakjes en prik op enkele plaatsen met een vork in.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

7
7

Schep het champignonmengsel op het deeg. Bak de taart in midden van oven in ca. 35 min. gaar en goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.