Spek­qui­che

Geheim ingrediënt? Verse kruidenboter met knoflook!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 645 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(277)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Geheim ingrediënt? Verse kruidenboter met knoflook! 4 personen
3 277

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 180 °C. Bekleed de springvorm met de deegplakjes.
  2. Bak het spek 4 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat uitlekken. Smelt de boter en bak de champignons 10 min. Schep de champignons in de vorm en bestrooi met de kruiden.
  3. Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout. Schenk over de champignons. Leg het spek erop. Bak ca. 45 min. in de oven.

combinatietip:

Met geroosterde paprikasalade een volwaardige maaltijd (zie recept elders op ah.nl/recepten).

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 1.005 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Spekquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spek­qui­che

1
1

Verwarm de oven op 180 °C.

2
2
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Bekleed de springvorm met de deegplakjes.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 125 g gerookt ontbijtspek

Bak het spek 4 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat uitlekken.

4
4
  • 50 g verse kruidenboter met knoflook
  • 250 g champignons

Smelt de boter en bak de champignons 10 min.

5
5
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Schep de champignons in de vorm en bestrooi met de kruiden.

6
6
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom

Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout. Schenk over de champignons. Leg het spek erop. Bak ca. 45 min. in de oven.

combinatietip:

Met geroosterde paprikasalade een volwaardige maaltijd (zie recept elders op ah.nl/recepten).

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.