Bloem­kool­qui­che

Hartige taart met pikante blauwaderkaas. Voor echte kaasliefhebbers.

  • lunch
  • 4 personen
  • 570 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(164)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Hartige taart met pikante blauwaderkaas. Voor echte kaasliefhebbers. 4 personen
3 164

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 180 °C. Laat het deeg ontdooien en bekleed de vorm.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en breng een pan water aan de kook. Kook de roosjes in 6 min. gaar. Giet de bloemkool af, laat afkoelen en verdeel over de vorm.
  3. Verkruimel de kaas over de bloemkool. Klop de eieren los met slagroom, peper en zout en schenk in de quichevorm. Bak ca. 45 min. goudbruin en gaar.

serveertip:

Serveer voor een volwaardige maaltijd met een groene salade.

serveertip:

Snijd de rest van de bloemkool in roosjes en serveer ze met een dip bij de borrel.

video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 895 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkoolquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­qui­che

1
1

Verwarm de oven op 180 °C

2
2
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Laat het deeg ontdooien. Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • ½ bloemkool

Snijd de bloem in roosjes en breng een pan water aan de kook. Kook hierin de bloemkoolroosjes 6 min.

4
4

Giet de bloemkool af, laat een beetje afkoelen en verdeel over de vorm.

5
5
  • 125 g Hollandse blauwaderkaas

Verkruimel de kaas over de bloemkool.

6
6
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom

Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout. Schenk nu in de quichevorm.

7
7

Bak de quiche ca. 45 min goudbruin en gaar.

serveertip:

Serveer voor een volwaardige maaltijd met een groene salade.

serveertip:

Snijd de rest van de bloemkool in roosjes en serveer ze met een dip bij de borrel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.