Ita­li­aan­se taart met kip

Door de rozemarijn, salie en knoflook op en top Italiaans.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 680 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(285)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Door de rozemarijn, salie en knoflook op en top Italiaans. 4 personen
3 285

Ingrediënten

Keukenspullen
  • taartvorm (Ø 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak aan elke zijde 3 min. Laat de kip op een bord afkoelen. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en laat de ui en knoflook 20 min. stoven.
  2. Snijd de salie en rozemarijn (uit Italiaanse kruidenmix) fijn (rest van kruiden wordt niet gebruikt). Roer in een kom de eieren en room los. Voeg zout, peper, salie en rozemarijn toe. Boen de citroen goed schoon, rasp de schil fijn en roer de rasp door het eimengsel.
  3. Bekleed de taartvorm met plakjes deeg. Snijd de kip in reepjes en meng met ui- en eimengsel. Schep de vulling in taartvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet de taart in de oven; verlaag na 10 min. de temperatuur tot 175 °C en bak de taart nog ca. 40 min. tot hij goudbruin en gaar is.

combinatietip:

Lekker met gemengde salade.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 390 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse taart met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se taart met kip

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 25 g boter
  • 500 g kipfilet

Verhit in een koekenpan boter. Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak aan elke zijde 3 min. Laat de kip op een bord afkoelen.

3
3
  • 3 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 25 g boter

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de ui en knoflook in hapjespan met boter 20 min. stoven.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 30 g verse Italiaanse kruiden

Snijd de salie en rozemarijn (uit Italiaanse kruidenmix) fijn (rest van kruiden wordt niet gebruikt).

5
5
  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom

Roer in een kom de eieren en room los. Voeg peper en zout, salie en rozemarijn toe.

6
6
  • 1 citroen

Boen de citroen goed schoon, rasp de schil fijn en roer de rasp door het eimengsel (vrucht wordt verder niet gebruikt).

7
7
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart

Bekleed de taartvorm met plakjes deeg.

8
8

Snijd de kip in reepjes en meng met ui- en eimengsel. Schep de vulling in taartvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem.

9
9

Zet de taart in de oven; verlaag na 10 min. de temperatuur tot 175 °C en bak de taart nog ca. 40 min. tot hij goudbruin en gaar is.

combinatietip:

Lekker met gemengde salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.