Mos­se­len met mos­terd­saus

(58)waardeer
Een lekker frans recept. Het voorgerecht bevat de volgende ingrediënten: vis, mosselen, winterpeen, boter, ui, prei, bleekselderij, knoflook, droge witte wijn, crème fraîche, Zaanse mosterd en peterselie Frans voorgerecht 8 personen 140 kcal
3 58

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

1. Spoel de mosselen onder koud water en verwijder beschadigde schelpen of schelpen die open staan. Snijd de peen in plakken. 2. Verhit de boter in een grote (mossel)pan en bak de peen, de ui, de prei en de bleekselderij op middelhoog vuur 4 min. Roer af en toe. Voeg de laatste 2 min. de knoflook toe. Schenk de wijn in de pan en laat 1 min. koken. 3. Schep om en voeg de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en stoom de mosselen 6-8 min. tot ze open staan. Gooi de mosselen die nog dicht zijn weg. Schud de pan af en toe om. Schep de mosselen met de groenten in een grote schaal en dek af met aluminiumfolie. 4. Doe de crème fraîche en de mosterd in de pan bij het kookvocht van de mosselen en laat 2 min. koken. Breng op smaak met peper. Schenk deover de mosselen en garneer met de peterselie.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.

Tip

Eet u met vier personen? U kunt dan de hoeveelheden van de ingrediënten halveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 140 kcal
  • Eiwit 7 g
  • Vet 11 g
  • Koolhydraten 4 g
Tags
Ook te zien in magazine

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.