Mos­se­len met mos­terd­saus

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 8 personen
3 62

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Spoel de mosselen onder koud water en verwijder beschadigde schelpen of schelpen die open staan. Snijd de peen in plakken.
  2. Verhit de boter in een grote (mossel)pan en bak de peen, de ui, de prei en de bleekselderij op middelhoog vuur 4 min. Roer af en toe. Voeg de laatste 2 min. de knoflook toe. Schenk de wijn in de pan en laat 1 min. koken.
  3. Schep om en voeg de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en stoom de mosselen 6-8 min. tot ze open staan. Gooi de mosselen die nog dicht zijn weg. Schud de pan af en toe om. Schep de mosselen met de groenten in een grote schaal en dek af met aluminiumfolie.
  4. Doe de crème fraîche en de mosterd in de pan bij het kookvocht van de mosselen en laat 2 min. koken. Breng op smaak met peper. Schenk deover de mosselen en garneer met de peterselie.

Tip:

Eet u met vier personen? U kunt dan de hoeveelheden van de ingrediënten halveren.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.