Mos­se­len met ker­rie-wijn­saus

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • grillmand
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In steelpan op laag vuur of op barbecue wijn, boter en kerriepoeder verwarmen tot boter gesmolten is. Saus in warmtebestendig kannetje schenken. Mosselen in goed ingevette grillmand uitspreiden en op barbecue 3 min. grillen. Mand af en toe schudden. Voorzichtig deel van wijnsaus in geopende mosselen druppelen. Grillmand met royaal aluminiumfolie afdekken en mosselen nog 2 min. grillen. Mosselen in schaal overdoen. Rest van saus erover schenken en peterselie erover strooien. Lekker met (op barbecue warm gemaakt) stokbrood.

Tip:

De grillmand kan ook worden afgedekt met een royale halfronde deksel of een grote wok. Met aluminiumfolie gaat het afdekken het makkelijkst als er een halfronde bol van wordt gevouwen die over de mand past.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.