Ge­stoom­de mos­se­len met mos­terd­saus

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch hoofdgerecht 4 personen
3 70

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de mayonaise met de zure room, de mosterd en de suiker tot een gladde saus. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  2. Controleer de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder eventueel beschadigde of openstaande schelpen. Verhit de olie in een wok of grote hapjespan en bak de knoflook 3 min. Voeg de mosselen, de prei, de ui, de witte wijn, de tijm en peper en zout naar smaak toe.
  3. Schep alles goed om, doe de deksel op de pan en stoom de mosselen in 5-8 min. op laag vuur gaar. Voeg de laatste minuut de peterselie toe.Verwijder de dichte schelpen. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Lekker met vers stokbrood en de mosterdsaus.

Tip:

Vervang de mosterd door 1/2 el geraspte mierikswortel (potje 140 g). Een pittig alternatief!

video

Mos­se­len ma­ken

Kookles - 04:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.