Mos­se­len met mos­terd­saus

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken. Sluit de mossel zich niet, dan verwijderen. Uien pellen en in ringen snijden. Peen schoonmaken en in plakken snijden. Bleekselderij wassen en in grove stukken snijden.
  2. Mosselen met groenten, peterselie, laurier en wijn in grote pan opzetten en mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten op hoog vuur gaar koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Niet geopende mosselen verwijderen. Intussen citroen uitpersen. Mayonaise, zure room, citroensap en mosterd tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Mosselen serveren met mosterdmayonaise, frieten en gemengde sla.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: België

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.