Mos­se­len op Zeeuw­se wij­ze

(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 101

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde schelpen, deze zijn niet goed. Laat de mosselen in het water liggen.
  2. Snijd de winterpeen in plakjes en de prei in dunne ringen. Laat de mosselen uitlekken.
  3. Verhit de boter in een mossel- of hapjespan en bak de winterpeen en ui 3 min. Voeg de mosselen, prei en wijn toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar. Schud de pan regelmatig, dan worden alle mosselen tegelijk gaar.
  4. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en voeg in de laatste minuut toe. Breng de mosselen op smaak met peper en zout. Schud om en verwijder dichte schelpen, deze zijn mogelijk niet goed.
video

Mos­se­len ma­ken

Kookles - 04:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.