Pro­ven­çaal­se oven­scho­tel

Laat de oven het werk doen! Bestrooi na het bakken met verse basilicum voor een Italiaans feestgevoel.

(234)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Laat de oven het werk doen! Bestrooi na het bakken met verse basilicum voor een Italiaans feestgevoel. 4 personen
3 234

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslede

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd ze in parten. Snijd de uien in ringen.
  2. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakken. Maak de peen schoon. Meng de uien, aardappelen, drumsticks en olie in de braadslee. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en peper en zout naar smaak.
  3. Zet de braadslee 20 min. in de oven. Voeg de groenten toe en schep alles om. Zet nog 15 min. in de oven. Scheur ondertussen de blaadjes van de basilicum. Neem de braadslee uit de oven en bestrooi naar smaak met de basilicum.
video

Groen­te in de leng­te snij­den

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Provençaalse ovenschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pro­ven­çaal­se oven­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g uien
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 6 drumsticks
  • 6 el olijfolie

Meng de uien en aardappelen met de drumsticks en olie in de braadslee.

3
3
  • 2 el Provençaalse kruiden

Bestrooi met de Provençaalse kruiden en peper en zout.

4
4

Zet ca. 20 min. in de oven.

5
5
  • 1 courgette
  • 1 bos peen
  • 15 g basilicum

Doe de groenten in de braadslee, schep alles om en zet nog ca. 15 min. in de oven.

6
6

Neem de braadslee uit de oven en bestrooi naar smaak met het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.