Pro­ven­çaal­se kip met ven­kel

(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 133

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in ringen en de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uienringen 3 min. Pers de knoflook erboven en voeg de Provençaalse kruiden toe. Voeg de kip toe en braad die kort aan. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Snijd de venkelknol in stukken, verwijder de harde kern en voeg de venkel samen met de paprika toe. Laat 8 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur bakken tot de kip gaar is. Laat de groenten niet te zacht worden.
  3. Pers de citroen uit en schenk het in de pan. Voeg de kappertjes toe. Bestrooi met de blaadjes basilicum.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappelen.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Provençaalse kip met venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pro­ven­çaal­se kip met ven­kel

1
1
  • 2 uien
  • 500 g kipfilet
  • 4 el olijfolie

Snijd de ui in ringen en de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uienringen 3 min.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 1 el Provençaalse kruiden

Pers de knoflook erboven en voeg de Provençaalse kruiden toe. Voeg de kip toe en braad die kort aan. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 1 groene paprika
  • 2 venkelknollen

Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Snijd de venkelknol in stukken, verwijder de harde kern en voeg de venkel samen met de paprika toe.

4
4

Laat 8 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur bakken tot de kip gaar is. Laat de groenten niet te zacht worden.

5
5
  • 1 citroen
  • 2 el kappertjes
  • 8 g verse basilicum

Pers de citroen uit en schenk het in de pan. Voeg de kappertjes toe. Bestrooi met de blaadjes basilicum.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.