Fo­rel op krui­dig zout­bed

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel een kwart van kruiden over de binnenzijde van vissen. Meng de rest van de kruiden door het zout en leg dat op de bodem van de ovenschaal. Leg de forellen erop en besprenkel met de olijfolie. Dek de schotel af en plaats in het midden van de oven. Laat de vis ca. 20 min. gaar bakken.
  2. Boen de aardappels schoon en snijd ze in blokjes. Kook ze 10 minuten en laat ze uitlekken. Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee. Voeg de aardappelblokjes toe en laat 5 min. meebakken.
  3. Neem de forellen van het zoutbed en schud het overtollig zout eraf. Serveer de vis met de aardappel-courgetteschotel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 24-25

Forel op kruidig zoutbed

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fo­rel op krui­dig zout­bed

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C

2
2
  • 50 g italiaanse keukenkruiden
  • 4 forellen
  • 500 g zeezout

Verdeel een kwart van kruiden over de binnenzijde van vissen. Meng de rest van de kruiden door het zout en leg dat op de bodem van de ovenschaal.

3
3
  • 3 el olijfolie

Leg de forellen erop en besprenkel met de olijfolie. Dek de schotel af en plaats in het midden van de oven. Laat de vis ca. 20 min. gaar bakken.

4
4
  • 700 g aardappelen

Boen de aardappels schoon en snijd ze in blokjes. Kook ze 10 minuten en laat ze uitlekken.

5
5
  • 2 rode uien
  • 2 courgette
  • 3 el olijfolie

Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee.

6
6

Voeg de aardappelblokjes toe en laat 5 min. meebakken.

7
7

Neem de forellen van het zoutbed en schud het overtollig zout eraf.

8
8

Serveer de vis met de aardappel-courgetteschotel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.