Snel­le Pro­ven­çaal­se rund­vlees­stoof

(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 103

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in blokjes en halveer de aardappelen. Schep de aubergineblokjes om met het zout en laat 15 min. staan. Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de worstjes in 3 stukken en de ui elk in 6 stukken.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de worstjes al omscheppend mooi bruin. Voeg de uien toe en roerbak 3 min. Spoel de aubergineblokjes af en dep ze droog met keukenpapier. Voeg ze toe aan de worstjes en roerbak 3 min. Maak de paprika schoon en snijd in grove stukken.
  3. Voeg de paprika, Provençaalse kruiden, tomatenblokjes met vocht en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook. Stoof met de deksel op de pan nog 5 min. Verdeel de aardappelen over borden en schep de rundvleesstoof erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 16-17

Snelle Provençaalse rundvleesstoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le Pro­ven­çaal­se rund­vlees­stoof

1
1
  • 1 aubergine
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 1 tl zout

Snijd de aubergine in blokjes en halveer de aardappelen. Schep de aubergineblokjes om met het zout en laat 15 min. staan.

2
2
  • 300 g runderchipolata
  • 2 uien

Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de worstjes in 3 stukken en de ui elk in 6 stukken.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en bak de worstjes al omscheppend mooi bruin. Voeg de uien toe en roerbak 3 min.

4
4

Spoel de aubergineblokjes af en dep ze droog met keukenpapier. Voeg ze toe aan de worstjes en roerbak 3 min.

5
5
  • 1 rode paprika
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 400 g tomatenblokjes

Maak de paprika schoon en snijd in grove stukken. Voeg de paprika, Provençaalse kruiden, tomatenblokjes met vocht en breng op smaak met peper en zout.

6
6

Breng aan de kook. Stoof met de deksel op de pan nog 5 min. Verdeel de aardappelen over borden en schep de rundvleesstoof erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.