Ra­ta­touil­le met aard­ap­pel en worst

Een hele ovenschaal vol lekkers!

(245)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Een hele ovenschaal vol lekkers! 4 personen
3 245

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de aardappelen in de lengte in dunne parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅗ van de olie en bak ca. 15 min. in de oven.
  2. Snijd ondertussen de aubergine in de breedte in plakken van 1 cm en halveer ze. Snijd de worstjes in 3 gelijke stukken. Snijd de rode paprika in brede repen. Snijd de courgette in plakken. Snipper de ui.
  3. Verdeel de aubergine, worst, paprika, courgette en ui op de bakplaat tussen de aardappelparten. Besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met de kruiden en schep om. Bak in nog ca. 30 min. gaar in de oven.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 445 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Ratatouille met aardappel en worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­ta­touil­le met aard­ap­pel en worst

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 800 g vastkokende aardappelen

Snijd de aardappelen in de lengte in dunne parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 3 el olijfolie

Besprenkel met de olie en bak ca. 15 min. in de oven.

4
4
  • 1 aubergine
  • 5 chipolataworstjes

Snijd ondertussen de aubergine in de breedte in plakken van 1 cm en halveer ze. Snijd de worstjes in 3 gelijke stukken.

5
5
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 uien

Snijd de rode paprika in brede repen. Snijd de courgette in plakken. Snipper de ui.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

6
6

Verdeel de aubergine, worst, paprika, courgette en ui op de bakplaat tussen de aardappelparten.

7
7
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 2 el olijfolie

Besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met de kruiden en schep om. Bak in nog ca. 30 min. gaar in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.