Aard­ap­pel met ui

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 8 personen
3 25

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de ongeschilde aardappelen in 18 min. net gaar. Laat afkoelen.
  2. Verhit ondertussen 2 el olie en de helft van de boter in een koekenpan en bak de uiringen op laag vuur in ca. 20 min. goudbruin.
  3. Pel ondertussen de schil van de aardappelen en snijd deze in plakken van 1 cm. Verhit de rest van de olie en boter in een andere koekenpan en bak de aardappelen op laag vuur in ca. 15 min. goudbruin. Schep af en toe om. Voeg de uiringen toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de aardappelen met de uiringen op een schaal en bestrooi met de peterselie.

Tip:

Eet u met vier personen? U kunt dan de hoeveelheden van de ingrediënten halveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.