Aard­ap­pel­tor­til­la met pe­ter­se­lie en ge­ka­ra­me­li­seer­de ui

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht 8 personen
2 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en stoof op laag vuur de uien in 20 min. zacht en lichtbruin. Kook ondertussen de aardappelblokjes 8 min. en laat ze uitdampen in een vergiet. Klop de eieren los en voeg peper, zout en de peterselie toe en roer de aardappelblokjes erdoor. Laat dit mengsel nog een kwartier staan. Verwarm de rest van de olie in een grote koekenpan. Schep de helft van het aardappel-eimengsel in de pan, verdeel er in een egale laag de gekaramelliseerde uienringen over en schep de rest van het aardappel-eimengsel erop. Leg een deksel op de pan en laat de tortilla op laag vuur in 20 min. langzaam stollen. Laat daarna voorzichtig op een bord glijden en serveer warm of koud. Lekker met mosterd.

Tip:

Je kunt de tortilla 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Haal de tortilla een half uur voor serveren uit de koelkast en serveer koud in punten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.