Aard­ap­pel en peen

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 20 cm, ingevet, pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken. Kook ze samen met de peen en ui in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm de melk in een steelpan, voeg samen met de dragon toe aan de aardappelen, peen en ui en stamp tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schep in de ingevette ovenschaal, bestrooi met paneermeel en verdeel de boter erover. Bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Lekker met kibbeling.

Tip:

U kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 180 °C.

video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.