Rund­vlees met Am­ster­dam­se ui

(250)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 250

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Bereid de rodekool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de boter in een braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het op middelhoog vuur in 1 min. goudbruin. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Roer de bloem erdoor en bak nog 3 min. Voeg de Amsterdamse uien toe. Warm nog 1 min. door. Serveer het vlees met de aardappelen en de rodekool.

Tip:

Amsterdamse uien zijn ook lekker door een salade of als garnituur bij een borrelhapje.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.