Zalm­fi­let met spi­na­zie

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Was de aardappels, borstel ze schoon, schil en kook in ca. 10 min. gaar. Pel de ui en snipper. Was de paprika, maak schoon en snijd in blokjes. Leg de zalmfilet op bakpapier op de bakplaat en bestrooi met peper en zout. Sprenkel 1/2 van de olie erover en leg de zalm in het midden van de oven en bak in ca. 12 min gaar.
  2. Verhit de rest van de olie in een braadpan. Bak de ui en paprika ca. 2 min. Voeg de spinazie toe en verwarm afgedekt. Breng op smaak met peper en zout. Bereid de visssaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de zalm met saus, aardappels en groenten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 34-35

Zalmfilet met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­fi­let met spi­na­zie

1
1
  • 1 kg aardappel

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Was de aardappels, borstel ze schoon, schil en kook in ca. 10 min. gaar.

2
2
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 400 g zalmfilets

Pel de ui en snipper. Was de paprika, maak schoon en snijd in blokjes. Leg de zalmfilet op bakpapier op de bakplaat en bestrooi met peper en zout.

3
3
  • 4 el olijfolie

Sprenkel 1/2 van de olie erover en leg de zalm in het midden van de oven en bak in ca. 12 min gaar. Verhit de rest van de olie in een braadpan.

4
4
  • 650 g bladspinazie deelblokjes

Bak de ui en paprika ca. 2 min. Voeg de spinazie toe en verwarm afgedekt. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 1 zakje vis-dillesaus

Bereid de visssaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de zalm met saus, aardappels en groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.