Vol­ko­ren­pas­ta met spi­na­zie-room­saus

Sneller dan snel, deze romige pastasaus met kant-en-klare spinazie.

(293)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Sneller dan snel, deze romige pastasaus met kant-en-klare spinazie. 4 personen
3 293

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rooster in een droge wok of hapjespan op middelhoog vuur de pijnboompitten al omschuddend goudbruin. Strooi ze op een dubbel laagje keukenpapier. Snijd de ui fijn. Verhit de olie in de wok of hapjespan en fruit de ui. Schep de deelblokjes spinazie erbij. Laat de spinazie, volgens de aanwijzingen op de verpakking, al roerend ontdooien en gaar worden. Roer de boursin erbij en breng het geheel al roerend aan de kook.
  3. Schep de pasta in diepe borden. Schep er een flinke lepel spinaziesaus op en strooi de pijnboompitten erover. Breng op smaak met zout.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 380 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 16-17

Volkorenpasta met spinazie-roomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­pas­ta met spi­na­zie-room­saus

1
1
  • 300 g volkoren penne rigate

Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 65 g pijnboompitten

Rooster in een droge wok of hapjespan op middelhoog vuur de pijnboompitten al omschuddend goudbruin. Strooi ze op een dubbel laagje keukenpapier.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 1 rode ui
  • 1 el olijfolie

Snijd de ui fijn. Verhit de olie in de wok of hapjespan en fruit de ui.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 900 g gesneden bladspinazie deelblokjes

Schep de deelblokjes spinazie erbij. Laat de spinazie, volgens de aanwijzingen op de verpakking, al roerend ontdooien en gaar worden.

5
5
  • 250 ml Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden

Roer de boursin erbij en breng het geheel al roerend aan de kook.

6
6

Schep de pasta in diepe borden. Schep er een flinke lepel spinaziesaus op en strooi de pijnboompitten erover. Breng op smaak met zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.