Spa­ghet­ti met erw­ten, spi­na­zie en zalm

Goed stel: spinazie, erwten en zalm. Daarmee zet je supersnel een lekkere en voordelige spaghetti op tafel.

(230)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Goed stel: spinazie, erwten en zalm. Daarmee zet je supersnel een lekkere en voordelige spaghetti op tafel. 4 personen
3 230

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de spinazie met de erwten in een pan en verwarm op laag vuur in ca. 10 min. Roer regelmatig.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de zalmfilet in reepjes en rasp de gele schil van de citroen.
  3. Giet de spaghetti af en roer de groenten en roomkaas erdoor. Voeg de zalmreepjes en citroenrasp toe en schep om. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

variatietip:

Bestrooi met geroosterde pijnboompitten.

video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met erwten, spinazie en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met erw­ten, spi­na­zie en zalm

1
1
  • 450 g gesneden bladspinazie
  • 225 g tuinerwten

Doe de spinazie met de erwten in een pan en verwarm op laag vuur in ca. 10 min. Roer regelmatig.

2
2
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

3
3
  • 200 g gerookte zalmfilet
  • 1 citroen

Snijd de zalmfilet in reepjes en rasp de gele schil van de citroen.

4
4
  • 150 g verse roomkaas met kruiden

Giet de spaghetti af en roer de groenten en roomkaas erdoor.

5
5

Voeg de zalmreepjes en citroenrasp toe en schep om. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

variatietip:

Bestrooi met geroosterde pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.