Ge­roos­ter­de Ita­li­aan­se worst­jes en groen­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 515 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ovenbakplaat met het bakpapier. Snijd de ongeschilde aardappelen in partjes. Pel de uien en snijd ze door de wortelaanzet in partjes. Schep de aardappelen, de uien en de courgette in een wijde schaal om met de olie. Verdeel over de bakplaat en strooi er het zeezout over.
  2. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de aardappelen met de groenten 20 min. Schep om en leg er de worstjes tussen. Rooster in nog eens 15-20 min. goudbruin en gaar.
  3. Verdeel de worstjes over 4 borden. Schep de rucola door de aardappelen met groenten en leg erbij.

Tip:

De rest van de worstjes kunnen op de dag van aankoop ingevroren worden en zijn dan 3 maanden houdbaar. De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 34-35

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.