Ita­li­aan­se kip

Gemarineerd in kruidenolie is deze kip een zonnetje op je bord!

(169)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Gemarineerd in kruidenolie is deze kip een zonnetje op je bord! 4 personen
3 169

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de aardappelpartjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de olie op smaak met de Italiaanse tuinkruiden, peper en zout. Marineer de kip (in stukjes) 15 min. in de kruidenolie. Schep af en toe om.
  2. Snijd ondertussen de paprika's in stukken. Verhit de rest van de olie en bak de paprika 3 min. Voeg de knoflook (in plakjes), de rest van de Italiaanse tuinkruiden en het water toe. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. stoven. Neem de laatste 5 min. de deksel van de pan zodat het vocht verdampt.
  3. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak de kip op niet te hoog vuur in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege. Serveer de kip met de aardappelpartjes en de paprika.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 535 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se kip

1
1
  • 600 g aardappelpartjes

Bereid de aardappelpartjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g kipfilet

Snijd de kipfilet in stukjes.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse tuinkruiden

Breng de olie op smaak met de Italiaanse tuinkruiden, peper en zout. Marineer de kip 15 min. in de kruidenolie. Schep af en toe om.

4
4
  • 1 paprikamix
  • 2 el olijfolie

Snijd ondertussen de paprika's in stukken. Verhit de olie en bak de paprika 3 min.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5
  • 3 tenen knoflook
  • ½ el Italiaanse tuinkruiden
  • 100 ml kraanwater

Snijd de knoflook in plakjes. Voeg de knoflook, de rest van de Italiaanse tuinkruiden en het water toe.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6

Laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. stoven. Neem de laatste 5 min. de deksel van de pan zodat het vocht verdampt.

7
7

Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak de kip op niet te hoog vuur in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege.

8
8

Serveer de kip met de aardappelpartjes en de paprika.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.