Krui­di­ge kip en bleek­sel­de­rij

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 80

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bleekselderij in stukjes van 3 cm. Breng ruim water aan de kook en kook de bleekselderij 3 min. Laat uitlekken. Dep de kipfilet droog met keukenpapier. Bereid de aardappelpartjes in een koekenpan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de kipfilet goudbruin in 5 min. Snijd de ui in partjes en voeg toe en roerbak 3 min. Halveer de champignons en voeg toe en roerbak tot ze vocht loslaten. Roer de bleekselderij en de pesto erdoor en verwarm al omscheppend. Serveer direct met de aardappelpartjes erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 16-17

Kruidige kip en bleekselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge kip en bleek­sel­de­rij

1
1
  • 600 g bleekselderij

Snijd de bleekselderij in stukjes van 3 cm. Breng ruim water aan de kook en kook de bleekselderij 3 min. Laat uitlekken.

2
2
  • 380 g kipfilet
  • 900 g aardappelpartjes

Dep de kipfilet droog met keukenpapier. Bereid de aardappelpartjes in een koekenpan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien

Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de kipfilet goudbruin in 5 min. Snijd de ui in partjes en voeg toe en roerbak 3 min.

4
4
  • 250 g kastanjechampginons
  • 45 g pesto alla Genovese

Halveer de champignons en voeg toe en roerbak tot ze vocht loslaten. Roer de bleekselderij en de pesto erdoor en verwarm al omscheppend.

5
5

Serveer direct met de aardappelpartjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.