Kip-to­maat­bur­ri­to's

Deze wraps met een smeuïge vulling maken óók kinderen blij.

(372)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Deze wraps met een smeuïge vulling maken óók kinderen blij. 4 personen
3 372

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en leg ze op een bord. Kook de kipfilets op laag vuur in 20 min. gaar. Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit de ui goudbruin. Roer de burrito seasoningmix met kookvocht van de kip (100 ml per 40 g mix) en de tomatenblokjes erdoor en breng aan de kook.
  2. Neem kipfilets uit de pan en verdeel met 2 vorken het vlees in stukjes. Schep om met wat peper en zout en doe de kip met de kaas weer in de pan. Schep op elke tortilla een zesde deel van het mengsel. Vouw de zijkanten over de vulling en vouw of rol ze op tot vierkante pakketjes. Halveer deze. Serveer ze per 3 stuks op een bedje van ijsbergsla.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.365 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 20-21

Kip-tomaatburrito's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip-to­maat­bur­ri­to's

1
1
  • 6 tortillawraps

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en leg ze op een bord.

2
2
  • 380 g kipfilet

Leg de kipfilets in een pan, zet ze onder water, zet het bord met tortilla's erop en breng het water op hoog vuur aan de kook.

3
3

Kook de kipfilets op laag vuur in 20 min. gaar.

4
4
  • 2 uien
  • 2 el olie

Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit de ui goudbruin.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 40 g burrito seasoning mix
  • 400 g tomatenblokjes

Roer de burrito seasoningmix met kookvocht van de kip (100 ml per 40 g mix) en de tomatenblokjes erdoor en breng aan de kook.

6
6
  • 75 g gemalen jonge kaas

Neem kipfilets uit de pan en verdeel met 2 vorken het vlees in stukjes. Schep om met wat peper en zout en doe de kip met de kaas weer in de pan.

7
7

Schep op elke tortilla een zesde deel van het mengsel. Vouw de zijkanten over de vulling en vouw of rol ze op tot vierkante pakketjes.

8
8
  • 200 g ijsbergsla met tuinkruiden

Halveer de gevulde tortilla's. Serveer ze per 3 stuks op een bedje van ijsbergsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.