Tor­til­la met kip en mais

(152)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 152

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • cocktailprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sperziebonen in ruim kokend water 5 min., laat ze uitlekken. Snijd de kipfilet in reepjes. Vehit de olie in een hapjespan of braadpan en bak de kipreepjes in ca. 6 min. goudbruin en gaar. Snijd de ui in halve dunne ringen. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Laat de mais uitlekken.
  2. Voeg de ui en paprika toe aan de kip en roerbak nog 5 min. Voeg de mais toe en warm het geheel nog even door. Schep de sperziebonen erbij. Verwarm de ovengrill voor op ca. 215 °C. Vet de ovenschaal in met olie. Warm de tortilla's op volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verdeel de kip met het groentemengsel over de tortilla's, rol ze op en steek ze vast met een cocktailprikker. Leg ze in de ovenschaal en strooi de gemalen kaas erover. Schuif de schaal onder de grill en laat de kaas enigszins kleuren en smelten in ca. 8 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 14-15

Tortilla met kip en mais

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la met kip en mais

1
1
  • 250 g gebroken sperziebonen

Kook de sperziebonen in ruim kokend water 5 min., laat ze uitlekken.

2
2
  • 250 g kipfilet
  • 1 el olie

Snijd de kipfilet in reepjes. Vehit de olie in een hapjespan of braadpan en bak de kipreepjes in ca. 6 min. goudbruin en gaar.

3
3
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 300 g maiskorrels crispy

Snijd de ui in halve dunne ringen. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Laat de mais uitlekken.

4
4

Voeg de ui en paprika toe aan de kip en roerbak nog 5 min. Voeg de mais toe en warm het geheel nog even door. Schep de sperziebonen erbij.

5
5

Verwarm de ovengrill voor op ca. 215 °C.

6
6
  • 1 el olie
  • 8 tortillawraps

Vet de ovenschaal in met olie. Warm de tortilla's op volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7

Verdeel de kip met het groentemengsel over de tortilla's, rol ze op en steek ze vast met een cocktailprikker.

8
8
  • 100 g geraspte jonge Goudse kaas

Leg ze in de ovenschaal en strooi de gemalen kaas erover. Schuif de schaal onder de grill en laat de kaas enigszins kleuren en smelten in ca. 8 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.