Bur­ri­to's met pa­pri­ka­rijst

(174)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 174

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sperziebonen in water in 8 min. beetgaar. Giet af en houd warm in een afgedekte schaal. Kook de rijst in dezelfde pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan. Bak de varkensreepjes 4 min. Voeg de kruidenmix en 100 ml water toe en verwarm nog 4 min.
  3. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Fruit de paprikapoeder 1 min. Schep de rijst erdoor en bak nog 3 min. mee. Verwarm ondertussen de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verdeel de ijsbergsla, sperziebonen, rijst en het vlees over de wraps en rol ze op. Leg op elk bord 2 stuks en serveer.

Tip:

Burrito's smaken heerlijk met guacamole (potje 300 g). Deze saus is gemaakt van avocado, tomaat, knoflook en limoensap en gaat goed samen met veel Mexicaanse gerechten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.