Kip si­am

(221)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 221

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook fijn, de uien in halve ringen en de paprika's in reepjes. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de kip in 3 min. goudbruin. Voeg de knoflook en de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Roer de oestersaus los met het water en schenk het bij de kip en groenten. Schep op het laatste moment de cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de rijst over diepe borden en serveer met de kip siam.

variatietip:

Lekker met in ringetjes gesneden bosui en rode peper. Doe deze vlak voor het serveren bij de kip siam.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kip siam

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip si­am

1
1
  • 300 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 2 uien
  • 1 paprikamix

Snijd ondertussen de knoflook fijn, de uien in halve ringen en de paprikamix in reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 300 g kipfilet

Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout.

4
4
  • 3 el olie

Verhit de olie in een wok en roerbak de kip in 3 min. goudbruin.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5

Voeg de knoflook en de ui toe en bak 3 min. mee.

6
6

Voeg de paprika toe en bak nog 3 min.

7
7
  • 3 el oestersaus
  • 2 el kraanwater

Roer de oestersaus los met het water en schenk het bij de kip en de groenten.

8
8
  • 75 g cashewnoten (ongezouten)

Schep op het laatste moment de cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout.

9
9

Verdeel de rijst over diepe borden en serveer met de kip siam.

variatietip:

Lekker met in ringetjes gesneden bosui en rode peper. Doe deze vlak voor het serveren bij de kip siam.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.