Aard­ap­pel-cour­get­te­scho­tel met kaas

(202)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 202

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes. Kook de aardappelen 10 min. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Meng de kookroom met de helft van de kaas, ui, knoflook en breng op smaak met peper en zout.
  2. Vet de ovenschaal in met olie. Giet de aardappelen af en schep ze in de ovenschaal om met het room-kaasmengsel. Snijd de courgette in lange plakken. Leg de courgette bovenop en kwast ze in met de olie en maal er wat peper en zout over.
  3. Strooi de rest van de kaas erover en schuif de schaal in de oven. Bak het gerecht ca. 25 min., strooi dan de pijnboompitten erover en bak nog ca. 10 min. langer. Serveer direct.

bereidingstip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 20-21

Aardappel-courgetteschotel met kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-cour­get­te­scho­tel met kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 220°C.

2
2
  • 800 g aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes. Kook de aardappelen 10 min. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 250 ml kookroom light
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • 1 el olijfolie

Meng de kookroom met de kaas, ui, knoflook en breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in met olie.

4
4
  • 2 courgettes

Giet de aardappelen af en schep ze in de ovenschaal om met het room-kaasmengsel. Snijd de courgette in lange plakken.

5
5
  • 1 el olijfolie
  • 75 g geraspte belegen kaas

Leg de courgette bovenop en kwast ze in met de olie en maal er wat peper en zout over. Strooi de kaas erover en schuif de schaal in de oven.

6
6
  • 30 g pijnboompitten

Bak het gerecht ca. 25 min., strooi dan de pijnboompitten erover en bak nog ca. 10 min. langer. Serveer direct.

bereidingstip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.