Aard­ap­pel-cham­pig­non­scho­tel met kaas

Rijkgevulde schotel met op en top Hollandse ingrediënten als ham, kaas en aardappel.

(317)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Rijkgevulde schotel met op en top Hollandse ingrediënten als ham, kaas en aardappel. 4 personen
2 317

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui, snijd de champignons in kwarten en de paprika in ringen. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee. Vet de ovenschaal in met olie. Meng de hamblokjes en krieltjes door de champignons en schep in de ovenschaal. Verdeel de paprikaringen en vervolgens de saus erover. Bestrooi met de kaas.
  3. Bak de aardappel-champignonschotel in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Vervang voor een vegetarische variant de hamblokjes door 180 g tofu roerbak­gehakt (schaal).

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.660 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel-champignonschotel met kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-cham­pig­non­scho­tel met kaas

1
1
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 400 g kastanjechampignons

Snipper de ui, snijd de champignons in kwarten en de paprika in ringen.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 800 g krieltjes
  • 250 g hamblokjes

Vet de ovenschaal in met olie. Meng de hamblokjes en krieltjes door de champignons en schep in de ovenschaal.

5
5
  • 390 ml Aardappel Anders kruiden knoflook
  • 100 g gemalen belegen kaas

Verdeel de paprikaringen en vervolgens de saus erover. Bestrooi met de kaas.

6
6

Bak de aardappel-champignonschotel in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Vervang voor een vegetarische variant de hamblokjes door 180 g tofu roerbak­gehakt (schaal).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.