Aard­ap­pel-broc­co­li­taart

Vlees, aardappelen en groenten, maar dan in een taart. Kids hit!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 645 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(245)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Vlees, aardappelen en groenten, maar dan in een taart. Kids hit! 4 personen
3 245

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in een pan met wat water en zout in ca. 8 min. net gaar.
  2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronken en snijd ze in kleine stukjes. Doe de broccoli de laatste 3 min. in de pan bij de aardappels. Giet het geheel af. Laat in een vergiet goed uitlekken. Vet de taartvorm in en schep het in de taartvorm.
  3. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Snipper de ui. Voeg de ui met de olijfolie toe en bak nog 2-3 min. tot de ui begint te kleuren. Haal de pan van het vuur. Klop de eieren los en voeg de slagroom, het spek-uimengsel en de helft van de kaas toe. Breng op smaak met peper en zout. Schenk in de vorm en strooi de rest van de kaas erover. Bak de taart 30-40 min in de oven.
video

Broc­co­li

Onze leverancier - 03:55 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 900 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel-broccolitaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-broc­co­li­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 750 g vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in een pan met wat water en zout in ca. 8 min. net gaar.

3
3
  • 600 g broccoli

Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronken en snijd ze in kleine stukjes.

Broccoli

Instructievideo

03:55 min.

4
4

Doe de broccoli de laatste 3 min. in de pan bij de aardappels. Giet het geheel af.

5
5
  • 2 el olijfolie

Laat in een vergiet goed uitlekken. Vet de taartvorm in en schep het in de taartvorm.

6
6
  • 125 g magere spekreepjes

Bak de spekreepjes in een droge koekenpan goudbruin en krokant.

7
7
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie

Snipper de ui. Voeg de ui met de olijfolie toe en bak nog 2-3 min. tot de ui begint te kleuren. Haal de pan van het vuur.

8
8
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 50 g geraspte kaas

Klop de eieren los en voeg de slagroom, het spek-uimengsel en de kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.

9
9
  • 50 g geraspte kaas

Schenk in de vorm en strooi de kaas erover. Bak de taart 30-40 min in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.