No­t­en­qui­che

Deze quiche heeft een spannende crunch doordat er cashewnoten in zitten. Waanzinnig lekker voor een picknick.

  • hoofdgerecht
  • 12 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(361)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Deze quiche heeft een spannende crunch doordat er cashewnoten in zitten. Waanzinnig lekker voor een picknick. 12 personen
3 361

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. uit. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Voeg de ui en rozemarijn toe en bak 6 min. op middelhoog vuur.
  2. Bekleed ondertussen de vorm met het bladerdeeg. Laat de gegrilde paprika's uitlekken. Klop de eieren, slagroom, peper en zout in een kom door elkaar.
  3. Schep het spek-uimengsel in de vorm en bestrooi met de kaas. Schenk het eimengsel erop. Verdeel de paprika's en cashewnoten erover. Bak de quiche in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven gaar.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 675 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Notenquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

No­t­en­qui­che

1
1
  • 6 plakjes bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien.

2
2
  • 200 g spekreepjes
  • 2 uien

Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. uit. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

3
3
  • 2 tl gedroogde rozemarijn

Voeg de ui en rozemarijn toe en bak 6 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Bekleed ondertussen de vorm met het bladerdeeg. Laat de gegrilde paprika's uitlekken.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

5
5
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom

Klop de eieren, slagroom, peper en zout in een kom door elkaar.

6
6
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 80 g ongezouten cashewnoten

Schep het spek-uimengsel in de vorm en bestrooi met de kaas. Schenk het eimengsel erop. Verdeel de paprika's en cashewnoten erover.

7
7

Bak de quiche in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven gaar.

8
8

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.