An­dij­vietaart met cas­hew­no­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 695 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(229)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 229

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde deeglap van ca. 30 cm doorsnede. Vet de quichevorm in en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
  2. Andijvie in repen snijden, wassen en met aanhangend water in hapjespan op matig vuur in 5 min. laten slinken. Andijvie in vergiet goed laten uitlekken.
  3. In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper. Andijvie, noten en de helft van de kaas erdoor scheppen. Eimengsel overdoen in taartvorm en de rest van de kaas erover strooien.
  4. Taart in oven in 25-35 min. goudbruin en gaar bakken.
  5. Ondertussen tomaten in dunne plakken snijden en besprenkelen met sladressing. Andijvietaart in punten gesneden serveren met tomatensalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Andijvietaart met cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­dij­vietaart met cas­hew­no­ten

1
1

Oven voorverwarmen op 200 ºC.

2
2
  • 5 plakjes bladerdeeg

Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde deeglap van ca. 30 cm doorsnede.

3
3

Vet de quichevorm in en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.

4
4
  • 1 krop andijvie

Andijvie in repen snijden, wassen en met aanhangend water in hapjespan op matig vuur in 5 min. laten slinken. Andijvie in vergiet goed laten uitlekken.

5
5
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 100 g ongezouten cashewnoten
  • 75 g oude kaas

In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper. Andijvie, noten en de kaas erdoor scheppen.

6
6
  • 75 g oude kaas

Eimengsel overdoen in taartvorm en de kaas erover strooien.

7
7

Taart in oven in 25-35 min. goudbruin en gaar bakken.

8
8
  • 6 tomaten
  • 3 el sladressing knoflook

Ondertussen tomaten in dunne plakken snijden en besprenkelen met sladressing.

9
9

Andijvietaart in punten gesneden serveren met tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.