To­ma­ten­taart met zoe­te ui

Weinig tijd? Maak de taart al een dag van tevoren. Hoeft-ie alleen de oven nog in.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Weinig tijd? Maak de taart al een dag van tevoren. Hoeft-ie alleen de oven nog in. 4 personen
4 172

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm (Ø 24 cm)
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de tomaten in plakken, verwijder de pitjes en het vocht. Snijd de ui in ringen. Klop de eieren los met de crème fraîche, de kaas, de rozemarijn, de tijm, de suiker en zout en peper naar smaak.
  2. Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het ontdooide bladerdeeg, druk goed aan en bestrooi de bodem met de couscous. Verdeel de plakken tomaat en de uiringen over de bodem en schenk het eimengsel erover. Bak de tomatentaart in het midden van de oven in 35 minuten gaar, dek na 20 minuten de bovenkant van de taart af met aluminiumfolie.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Tip:

Ook lekker als voorgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tomatentaart met zoete ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­taart met zoe­te ui

1
1
  • 5 vellen bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien.

2
2
  • 4 trostomaten
  • 1 zoete ui

Snijd de tomaten in plakken, verwijder de pitjes en het vocht. Snijd de ui in ringen.

3
3
  • 3 eieren
  • 2 el crème fraîche
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 mespunt suiker

Klop de eieren los met de crème fraîche, de kaas, de rozemarijn, de tijm, de suiker en zout en peper naar smaak.

4
4
  • 2 el couscous

Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het ontdooide bladerdeeg, druk goed aan en bestrooi de bodem met de couscous.

5
5

Verdeel de plakken tomaat en de uiringen over de bodem en schenk het eimengsel erover.

6
6

Bak de tomatentaart in het midden van de oven in 35 minuten gaar, dek na 20 minuten de bovenkant van de taart af met aluminiumfolie.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.