Aard­ap­pel-wor­tel­gra­tin

(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 106

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze met schil en al in dunne plakjes. Snijd de ui in ringen en de geschilde winterpeen en slavinken in plakjes. Pers de tenen knoflook. Klop de eieren los met de knoflook, 1 theelepel zout, de paprikapoeder, de melk en de kaas.
  2. Verdeel de helft van de aardappelen, de ui en de wortel in laagjes in de ingevette ovenschaal. Schenk hier de helft van het eimengsel over. Beweeg de schaal heen en weer, zodat het eimengsel evenredig wordt verdeeld. Leg de rest van de aardappelen, de ui en de wortel in laagjes erop en schenk de rest van het eimengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover en leg de plakjes slavink erop.
  3. Schuif de schaal in de oven en laat de gratin in 50-60 minuten gaar worden en de bovenkant goudbruin kleuren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel-wortelgratin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-wor­tel­gra­tin

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 750 g aardappelen
  • 2 uien
  • 2 slavinken
  • 500 g winterpeen

Boen de aardappelen schoon en snijd ze met schil en al in dunne plakjes. Snijd de ui in ringen en de geschilde winterpeen en slavinken in plakjes.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eieren
  • 1 el paprikapoeder
  • 200 ml volle melk
  • 50 g geraspte belegen kaas

Pers de tenen knoflook. Klop de eieren los met de knoflook, 1 theelepel zout, de paprikapoeder, de melk en de kaas.

4
4

Verdeel de helft van de aardappelen, de ui en de wortel in laagjes in de ingevette ovenschaal. Schenk hier de helft van het eimengsel over.

5
5

Beweeg de schaal heen en weer, zodat het eimengsel evenredig wordt verdeeld.

6
6

Leg de rest van de aardappelen, de ui en de wortel in laagjes erop en schenk de rest van het eimengsel erover.

7
7
  • 50 g geraspte belegen kaas

Strooi de rest van de kaas erover en leg de plakjes slavink erop.

8
8

Schuif de schaal in de oven en laat de gratin in 50-60 minuten gaar worden en de bovenkant goudbruin kleuren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.