Krui­dig tar­taartje met ge­wok­te groen­ten

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui fijn en de courgette in halve plakjes. Meng de helft van de ui met de bieslook en breng op smaak met peper en zout. Wentel de tartaartjes door dit mengsel en druk goed aan. Kook de aardappelen 10 min. Halveer de worteltjes en kook ze 10 min. Snijd de rest van de ui in partjes.
  2. Giet de aardappelen af en snijd ze in dikke plakken. Giet de worteltjes af. Verhit 4 el olie in een wok en roerbak de aardappelen ca. 10 min. Voeg dan de worteltjes, de rest van de ui en de courgette toe en roerbak nog 5 min. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit een grillpan voor. Bestrijk de tartaartjes aan beide kanten voorzichtig met de rest van de olie en gril ze 4-5 min. per kant. Serveer met de gewokte groenten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 20-21

Kruidig tartaartje met gewokte groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­dig tar­taartje met ge­wok­te groen­ten

1
1
  • 1 ui
  • ½ el bieslook
  • 1 courgette

Snijd de ui fijn en de courgette in halve plakjes. Meng de ui met de bieslook en breng op smaak met peper en zout.

2
2
  • 4 rundertartaar
  • 900 g grote aardappelen
  • 300 g worteltjes
  • 1 ui

Wentel de tartaartjes door dit mengsel en druk goed aan. Kook de aardappelen 10 min. Halveer de worteltjes en kook ze 10 min. Snijd de ui in partjes.

3
3
  • 4 el olie

Giet de aardappelen af en snijd ze in dikke plakken. Giet de worteltjes af. Verhit 4/5 van de olie in een wok en roerbak de aardappelen ca. 10 min.

4
4
  • ½ el bieslook

Voeg dan de worteltjes, de tweede ui en de courgette toe en roerbak nog 5 min. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 1 el olie

Verhit een grillpan voor. Bestrijk de tartaartjes aan beide kanten voorzichtig met de olie en gril ze 4-5 min. per kant.

6
6

Serveer met de gewokte groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.