Tar­taartje met Griek­se sa­la­de

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudbruin. Leg de eerste 5 min. een deksel op de pan. Verhit 1/3 olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in 8 min. goudbruin en net gaar.
  2. Meng ondertussen de ijsbergsla, de tomaten, de ui en de komkommer met de rest van de olie in een schaal. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de kaasblokjes.
  3. Verdeel de aardappelschijfjes en de tartaartjes over 4 borden en serveer met de Griekse salade.

Tip:

Bestrooi de aardappelschijfjes met 2 tl paprikapoeder en bak ze nog 1 min.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 26-27

Tartaartje met Griekse salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tar­taartje met Griek­se sa­la­de

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 700 g aardappelschijfjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudbruin. Leg de eerste 5 min. een deksel op de pan.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 4 tartaartjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in 8 min. goudbruin en net gaar.

3
3
  • 100 g ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • ½ komkommer

Snijd de ijsbergsla in reepjes, de tomaten in stukjes, de ui in dunne halve ringen en de komkommer in halve plakjes.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 100 g salade kaasblokjes

Meng de ijsbergsla, de tomaten, de ui en de komkommer met de olie in een schaal. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de kaasblokjes.

5
5

Verdeel de aardappelschijfjes en de tartaartjes over de borden en serveer met de Griekse salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.