Pro­ven­çaal­se pas­ta­sa­la­de

De smaak van Frankrijk: Provençaals gekruide spekreepjes, witte kaas en fris citroen. Formidable!

(163)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht De smaak van Frankrijk: Provençaals gekruide spekreepjes, witte kaas en fris citroen. Formidable! 4 personen
3 163

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 3 min. knapperig. Pers de citroen uit en voeg dit toe. Roer de aanbaksels met een spatel los. Neem de pan met de spekjesdressing van het vuur. Laat even afkoelen en schenk in een afsluitbaar potje om mee te nemen.
  3. Ontdooi de tuinerwten in een vergiet onder warm stromend water en laat goed uitlekken. Giet de penne af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
  4. Snipper de ui fijn. Snijd de komkommer in halve plakjes. Meng de penne in een schaal met de tuinerwten, komkommer, ui en kaasblokjes. Schep de spekjesdressing vlak voor serveren erdoor en breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Je kunt deze maaltijdsalade op dezelfde dag alvast voorbereiden. Wacht met het toevoegen van de dressing tot vlak voor het serveren.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.075 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 30-31

Provençaalse pastasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pro­ven­çaal­se pas­ta­sa­la­de

1
1
  • 300 g volkoren penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 250 g Provençaalse magere spekreepjes

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 3 min. knapperig.

3
3
  • 1 citroen

Pers de citroen uit en voeg dit toe. Roer de aanbaksels met een spatel los.

4
4

Neem de pan met de spekjesdressing van het vuur. Laat even afkoelen en schenk in een afsluitbaar potje om mee te nemen.

5
5
  • 225 g tuinerwten

Ontdooi de tuinerwten in een vergiet onder warm stromend water en laat goed uitlekken.

6
6

Giet de penne af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

7
7
  • 1 ui
  • 1 komkommer

Snipper de ui fijn. Snijd de komkommer in halve plakjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

8
8
  • 100 g salade kaasblokjes

Meng de penne in een schaal met de tuinerwten, komkommer, ui en kaasblokjes.

9
9

Schep de spekjesdressing vlak voor serveren erdoor en breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Je kunt deze maaltijdsalade op dezelfde dag alvast voorbereiden. Wacht met het toevoegen van de dressing tot vlak voor het serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.