Spaan­se bo­nen­sa­la­de

Olé! Met deze salade uit het zuiden liggen niet een, niet twee, maar drie Spaanse smaken op je bord.

(118)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht Olé! Met deze salade uit het zuiden liggen niet een, niet twee, maar drie Spaanse smaken op je bord. 4 personen
3 118

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uit. Snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Doe na 3 min. de chorizo bij de ui, samen met de knoflook en de saffraan. Bak op laag vuur nog 2 min.
  2. Voeg de bonen toe aan de chorizo en laat op laag vuur in ca. 5 min. warm worden. Hak intussen de peterselie. Bestrooi het gerecht met de peterselie. Serveer warm of koud.

Tip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Hoe langer het staat, hoe lekkerder het wordt. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spaanse bonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se bo­nen­sa­la­de

1
1
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ chorizoworst
  • 1 zakje saffraan

Snipper de uit. Snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Doe na 3 min. de chorizo bij de ui, samen met de knoflook en de saffraan. Bak op laag vuur nog 2 min.

2
2
  • 425 g Spaanse reuzenbonen
  • 3 el platte peterselie

Voeg de bonen toe aan de chorizo en laat op laag vuur in ca. 5 min. warm worden. Hak intussen de peterselie. Bestrooi het gerecht met de peterselie. Serveer warm of koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.