Gegrilde aubergine

De barbecue geeft de aubergine mooie grillstrepen en een lekker rokerige smaak.

120 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwijder de kroon van de aubergines en snijd de aubergines in de lengte in 8-10 dunne plakken.

  2. Pers de citroen uit. Meng het citroensap met 3/4 van de olie. Voeg de gedroogde oregano toe. Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met dit mengsel. Gril de aubergine op de braai ca. 3 min. Keer halverwege. Leg op een schaal.

  3. Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd fijn. Strooi over de aubergine. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout.

  • bereidingstipU kunt de aubergineplakken enkele uren van tevoren met de olie bestrijken. Bewaar afgedekt tot gebruik.
  • variatietipU kunt ook 2 courgettes of 4 portobellochampignons gebruiken. Gril de courgettes 3 min. en de potobello's 6 min. Keer regelmatig.
  • Aubergine grillen op de barbecue

    Instructievideo - 00:21 min.

Gegrilde aubergine

De barbecue geeft de aubergine mooie grillstrepen en een lekker rokerige smaak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel