Ge­gril­de au­ber­gi­ne

De barbecue geeft de aubergine mooie grillstrepen en een lekker rokerige smaak.

(166)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-afrikaans bijgerecht De barbecue geeft de aubergine mooie grillstrepen en een lekker rokerige smaak. 4 personen
3 166

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de kroon van de aubergines en snijd de aubergines in de lengte in 8-10 dunne plakken.Verwijder de kroon van de aubergines en snijd de aubergines in de lengte in 8-10 dunne plakken.
  2. Pers de citroen uit. Meng het citroensap met 3/4 van de olie. Voeg de gedroogde oregano toe. Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met dit mengsel. Gril de aubergine op de braai ca. 3 min. Keer halverwege. Leg op een schaal.
  3. Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd fijn. Strooi over de aubergine. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

U kunt de aubergineplakken enkele uren van tevoren met de olie bestrijken. Bewaar afgedekt tot gebruik.

variatietip:

U kunt ook 2 courgettes of 4 portobellochampignons gebruiken. Gril de courgettes 3 min. en de potobello's 6 min. Keer regelmatig.

video

Au­ber­gi­ne gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 3 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de au­ber­gi­ne

1
1
  • 2 aubergines

Verwijder de kroon van de aubergines en snijd de aubergines in de lengte in 8-10 dunne plakken.

2
2
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano

Pers de citroen uit. Meng het citroensap met de olie. Voeg de gedroogde oregano toe.

3
3

Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met dit mengsel.

4
4

Gril de aubergine op de braai ca. 3 min. Keer halverwege. Leg op een schaal.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo

00:50 min.

5
5
  • 4 takjes platte peterselie
  • 1 el olijfolie

Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd fijn. Strooi over de aubergine. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

U kunt de aubergineplakken enkele uren van tevoren met de olie bestrijken. Bewaar afgedekt tot gebruik.

variatietip:

U kunt ook 2 courgettes of 4 portobellochampignons gebruiken. Gril de courgettes 3 min. en de potobello's 6 min. Keer regelmatig.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.