Ven­kel-, au­ber­gi­ne- en cour­get­te­spie­sen met tijmolie

Vegetarisch grillen? Doen! Met deze kleurrijke groentespiesen bijvoorbeeld!

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Vegetarisch grillen? Doen! Met deze kleurrijke groentespiesen bijvoorbeeld! 4 personen
4 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • 12 satéprikkers of spiesen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 2 cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de venkelknol in de lengte en snijd de helften in parten. Snijd de aubergine in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in stukken van 2 cm. Bestrooi alle groenten met peper en eventueel zout.
  2. Meng de olie met de tijm en het venkelzaad.
  3. Maak spiesen van de courgette, spiesen van de venkel en spiesen van de aubergine. Bestrijk de groenten licht met de kruidenolie.
  4. Gril de aubergine 12 min. op de barbecue en de courgette en venkel 8 min. Keer regelmatig.

bereidingstip:

Bestrijk de groenten met niet te veel olie. Als de olie op de kooltjes druppelt, kan het flink gaan roken en vlammen. Leg het barbecuerooster op 15 cm van de gloeiende kooltjes, dan garen de groenten rustiger en blijven de kleuren mooier.

bereidingstip:

Je kunt de groentespiesen ook bereiden in een grillpan.

combinatietip:

Lekker met romescosaus, zie recept elders op ah.nl/allerhande.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 11 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Venkel-, aubergine- en courgettespiesen met tijmolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel-, au­ber­gi­ne- en cour­get­te­spie­sen met tijmolie

1
1

Steek de barbecue aan.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

2
2
  • 1 courgette
  • 1 venkelknol

Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 2 cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol.

3
3
  • 1 aubergine

Halveer de venkelknol in de lengte en snijd de helften in parten. Snijd de aubergine in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in stukken van 2 cm.

4
4
  • 50 ml olijfolie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gemalen venkelzaad

Bestrooi alle groenten met peper en eventueel zout. Meng de olie met de tijm en het venkelzaad.

5
5

Maak spiesen van de courgette, spiesen van de venkel en spiesen van de aubergine. Bestrijk de groenten licht met de kruidenolie.

6
6

Gril de aubergine 12 min. op de barbecue en de courgette en venkel 8 min. Keer regelmatig.

Groenten grillen op de barbecue

Instructievideo

02:32 min.

bereidingstip:

Bestrijk de groenten met niet te veel olie. Als de olie op de kooltjes druppelt, kan het flink gaan roken en vlammen. Leg het barbecuerooster op 15 cm van de gloeiende kooltjes, dan garen de groenten rustiger en blijven de kleuren mooier.

bereidingstip:

Je kunt de groentespiesen ook bereiden in een grillpan.

combinatietip:

Lekker met romescosaus, zie recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.