Ge­gril­de groen­ten van de bar­be­cue

Het barbecueseizoen is geopend! Met dit kleurrijke bijgerecht kom je helemaal in de stemming.

(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Het barbecueseizoen is geopend! Met dit kleurrijke bijgerecht kom je helemaal in de stemming. 4 personen
3 116

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Pers de knoflook uit en meng met ¾ van de olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaten. Snijd de aubergine en courgette in schuine dikke plakken. Besprenkel alle groenten met de dressing.
  2. Gril de groenten op de barbecue in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege. Snijd de blaadjes peterselie fijn. Leg de groenten op een schaal, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de peterselie.
video

Groen­ten gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 02:32 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 3 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde groenten van de barbecue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de groen­ten van de bar­be­cue

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 romatomaten

Steek de barbecue aan. Pers de knoflook uit en meng met de olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaten.

Groenten grillen op de barbecue

Instructievideo

02:32 min.

2
2
  • 1 aubergine
  • 1 courgette

Snijd de aubergine en courgette in schuine dikke plakken. Besprenkel alle groenten met de dressing.

3
3

Gril de groenten op de barbecue in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 10 g platte peterselie
  • 2 el olijfolie

Snijd de blaadjes peterselie fijn. Leg de groenten op een schaal, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.