To­maat-sar­di­ne-oven­scho­tel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 345 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(184)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
4 184

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 20 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tomaten uitlekken, halveer ze en verdeel ze over de ovenschaal. Leg de uienringen op de tomaten. Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi ze over de ui. Meng de olie met de knoflook, voeg peper en zout naar smaak toe en sprenkel over de tomaten, ui en tijm. Zet de schaal 20-25 min. in het midden van de oven.
  2. Laat ondertussen de sardines uitlekken en verwijder eventuele graten. Haal de schaal uit de oven en leg de sardines tussen de tomaten. Verdeel de olijven erover. Zet de schaal nog 10 min. in de oven.
  3. Snijd de blaadjes peterselie fijn en strooi over de sardines. Lekker met gebakken aardappelschijfjes en een frisse salade van eikenbladsla melange.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.